In de kijker

Werkboek Goei Wei
Lees alles over het inrichten van een Goei Wei in dit praktisch werkboek!

Zoek
op adres

FILTER OP

Kaart is aan het laden...
In uw buurt
Halen

Loksbergen-Zelk Startplaats De Reinvoart

Al eens 12 meter diep gewandeld? Dit is je kans: hier loop je door de diepste holle weg van Vlaanderen. Bovendien kom je langs wijnranken en prachtige boomgaarden in een heuvelachtig landschap!

Twee van de drie routes vertrekken aan het streekmuseum De Reinvoart in Loksbergen. Het museum met zijn gezellig en origineel cafeetje is een ideale uitvalsbasis. Je kan er streekproducten proeven en vindt er tal van informatie over de eeuwenoude geschiedenis van mens en cultuur in deze streek. De holle wegen en de streek er rond bieden immers stof voor heel wat verhalen. Een dode Franse ‘sansculotte’ bv. of restanten van reuze zeewormen…Maar de holle wegen zijn ook de thuis voor heel wat bijzondere dier- en plantensoorten. Al laat zijn naam het anders vermoeden, zo vinden we er een bijzondere ongewone gast: de gewone eikvaren. De gewone eikvaren is het adoptiekind van de stad Halen in het kader van het project “Gemeenten adopteren Limburgse soorten”.

Het hele wandelgebied in Loksbergen onderscheidt zich door de talrijke holle wegen. Om deze bijzondere biotopen te ontdekken kan je in het stadhuis van Halen een leuke holle wegenkoffer uitlenen. Deze koffer, met bijbehorend boekje werd op maat van kinderen gemaakt. Je kan kiezen uit drie wandelingen: de konijnenwandeling (2,7 km), de eekhoornwandeling (6,1 km) en de uilenwandeling (9,1 km). Onderweg leer je alles over de holle wegen aan de hand van toffe opdrachten.

Ook scholen kunnen deze koffer uitlenen! Je kan de boekjes hier gratis downloaden of kopen op de milieudienst van de stad Halen.

 

 

Koop hier de wandelkaart

Afbeeldingen