In de kijker

Werkboek Goei Wei
Lees alles over het inrichten van een Goei Wei in dit praktisch werkboek!

Zoek
op adres

FILTER OP

Kaart is aan het laden...
In uw buurt
Lummen

Duizendjarige Eik

In het project 'Eik onder de -mensen- onder de eik' stond de Duizendjarige Eik, samen met alle knoteiken in Lummen en omgeving in de schijnwerpers. Het domein van de Duizendjarige Eik werd heringericht, knoteiken werden hersteld en er werd een heus 'Boomenfeest' gehouden.

De Duizendjarige Eik in Lummen is één van de oudste nog levende bomen in Limburg! In al die eeuwen heeft hij heel wat meegemaakt. Onder zijn omarmende takken werd recht gesproken, gefeest, oorlog gevoerd en hij is zelfs in brand
gestoken… De boom heeft Lummen zien groeien, terwijl hij zelf langzaam ouder werd. Al in 1940 werd deze mythische
boom beschermd als monument. Op hetzelfde domein werden ook zijn zoon en kleinzoon geplant. Op de uitkijktoren achteraan de akker heb je een prachtig uitzicht over de glooiende Valleivan de Zwarte Beek.

Het Domein van de Duizendjarige Eik is vrij toegankelijk, elke dag van zonsopgang tot zonsondergang.Je vindt de Duizendjarige Eik in de Dikke Eikstraat, langs de N725 tussen Lummen en Meldert. Vanuit Lummen bevindt de Duizendjarige Eik zich aan de rechterkant.

Alle info over de Duizendjarige Eik en andere eiken, tips voor trips en nog veel meer vind je op www.duizendjarigeeik.be of doorblader het leuke eik-magazine vol interessante weetjes over eiken, spelletjes en recepten!

 

 

Afbeeldingen