In de kijker

Werkboek Goei Wei
Lees alles over het inrichten van een Goei Wei in dit praktisch werkboek!

Zoek
op adres

FILTER OP

Kaart is aan het laden...
In uw buurt
Neerpelt

Akker vol leven

Deze akkers zijn ingezaaid met een mengsel van akkerkruiden, akkerbloemen en oude landbouwgewassen. Ze hebben minder een economisch nut, maar creëren voedsel-, schuil- en nestmogelijkheden voor dieren. Ook de hele winter blijven de gewassen op deze akker staan, zo blijven dieren profiteren van de beschutting en het voedsel in moeilijkere tijden. Kleine zoogdieren kunnen zich hier verschuilen.

Het zaadmengsel van een biodiversiteitsakker is zo samengesteld dat achtereenvolgens verschillende soorten in bloei komen. Zo staat de akker de hele zomer en herfst in bloei en geeft hij het landschap een kleurrijke toets. Via het project wordt het zaadmengsel en het plantgoed ter beschikking gesteld. De deelnemende organisaties zorgen zelf voor de contacten met de eigenaar, het inzaaien en de aanplant.

Dankzij de praktische handleiding: 'aanleg van een fauna-akker', kan iedereen zelf aan de slag. Deze handleiding geeft concrete tips om een bloemrijk akkertje aan te leggen. Verder zijn er ideeën in te vinden over het opstarten van samenwerkingsverbanden tussen imkers, wildbeheereenheden, landbouwers, natuurverenigingen of gemeenten.

Afbeeldingen