In de kijker

Werkboek Goei Wei
Lees alles over het inrichten van een Goei Wei in dit praktisch werkboek!

Zoek
op adres

FILTER OP

Kaart is aan het laden...
In uw buurt
Neerpelt

Sterrenplekje Hageven

Het Hageven is één van de meest waardevolle natuurgebieden in Vlaanderen en is zelfs in heel Europa bekend voor zijn unieke heide- en venvegetaties. Samen met het Nederlandse 'Plateaux' vormt het een grensoverschrijdend natuurgebied van 550 ha. Tal van zeldzame planten en dieren vinden hier een geschikt leefgebied. Vanuit de kijktoren zie je op de voorgrond de Dommel stromen en op de achtergrond kijk je naar de gemeentevijver, waar heel wat watervogels hun dagen doorbrengen. Je ziet er vast en zeker reigers, eenden en futen.

Het Hageven is maar één van de 20 mooiste sterrenplekjes in de Lage Kempen. Wil je ze allemaal ontdekken? Bezoek dan de website www.landschapssterren.be of bekijk de brochure

Landschapssterren

Het project Landschapssterren werd opgestart in 2006 door het Regionaal Landschap Lage Kempen, met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Limburg. Met dit project willen we het waardevolle landschap van de gemeenten die behoren tot de 'Lage Kempen', gelegen in Noord-en West-Limburg, beter bekend maken bij het grote publiek.

Tegenwoordig gaat men mooie landschappen vaak in het buitenland zoeken, terwijl men de schitterende parels uit zijn eigen streek nog niet kent. Denk maar aan het prachtige panoramische zicht bovenop onze mijnterrils of het spectaculaire gevoel dat je krijgt in de diepste holle weg van Vlaanderen!
Met dit project proberen we ons 'eigen' landschap terug naar de mensen te brengen op een leuke manier. Bovendien hopen we zo meer aandacht te krijgen voor de bijzonderheid en eigenheid van onze streek. Hopelijk komt het zelfs zo ver dat onze bevolking weer trots wordt op zijn landschap en het ook wil beschermen en vooruit helpen!

Het project Landschapssterren is een initiatief van Regionaal Landschap Lage Kempen, met steun van Europa en de Provincie Limburg

Afbeeldingen