In de kijker

Werkboek Goei Wei
Lees alles over het inrichten van een Goei Wei in dit praktisch werkboek!

Zoek
op adres

FILTER OP

Kaart is aan het laden...

Over RLLK

PeltNatuur – Mensen – Cultuur

Lage KempenRegionaal Landschap Lage Kempen investeert in een levend landschap

  •  Een landschap waar er ruimte is voor natuur én mensen
  •  Een landschap waar cultuur en natuur samenkomen
  •  Een landschap waar tradities en nieuwe gebruiken elkaar aanvullen

Dit doen we door samen met verschillende partners kansen te benutten en te creëren. We verbinden inwoners en bezoekers met het landschap uit de Lage Kempen. We laten hen het landschap beleven en waarderen, zodat ze er mee zorg voor dragen.

Het Regionaal Landschap Lage Kempen vind je in het noorden en westen van de provincie Limburg, uitgestrekt over 15 gemeenten. Het is het meest waardevolle natuur- en groengebied in Vlaanderen! Hier vind je maar liefst 36% echt 'gaaf' (nauwelijks door grote ingrepen gewijzigd) landschap én meer bossen dan het Vlaamse gemiddelde!

Trots op onze streek
We zetten de streekidentiteit en typische elementen van de Lage Kempen in de kijker. We verbinden het landschap met de lokale geschiedenis. We zetten iedereen aan een steentje bij te dragen aan de ‘Lage Kempen van morgen’. Zo kunnen we er allemaal, zowel mens als dier, van blijven genieten.

Beleven en genieten
We laten wandelaars en fietsers onbekende plekjes ontdekken langs nieuwe en oude trage wegen. De opbrengst van onze wandelkaarten investeren we opnieuw in de natuur!

Ontdekken en waarderen
Onbekend is onbemind... dus laten we jong en oud via allerlei methoden en kanalen kennis maken met ons landschap en natuur. Bovendien krijgen alle Lage Kempenaren gratis onze landschapskrant in de bus…

Nieuwe kansen voor natuur- en landschap
We herstellen cultuur- en natuurlandschappen en geven zo nieuwe kansen aan planten en dieren. We ondersteunen zoveel mogelijk eigenaars  in het natuurlijk (her)inrichten van hun gronden.


rllkRegionaal Landschap Lage Kempen
Grote Baan 176
3530 Houthalen-Helchteren
Tel: 011/78 52 59 

Beringen - Bocholt - Halen - Ham - Hamont-Achel - Hechtel-Eksel - Heusden-Zolder - Houthalen-Helchteren - Leopoldsburg - Lommel - Lummen - Pelt - Tessenderlo - Zonhoven

 

Ontdek ook de andere regionale landschappen in Vlaanderen op www.regionalelandschappen.be

 

 

Afbeeldingen