Wat doen we

zonder hindernissen op pad


Projectperiode: september 2018 - augustus 2021

We merken dat er veel partners op het terrein werken uitvoeren, vaak los van elkaar. Hierdoor gebeurt het dat werken samenvallen, dubbel of niet gedaan worden. Om het onderhoud in het buitengebied beter te stroomlijnen is het dus van belang om dit op elkaar af te stemmen en tot een visieplan te komen dat op termijn tot een efficiëntere uitvoer van de onderhoudswerken zal leiden.


Verder komen meldingen via verschillende kanalen bij de gemeente binnen. Om dit probleem op te vangen werd de Routechecker app ontwikkeld die de burger de kans geeft om via 1 meldpunt problemen in kaart te brengen. Waardoor ze ook sneller opgelost kunnen worden.

We stelden een beheerplan op voor de onverharde paden met als doel minder klachten, een meer efficiënt beheer en een betere kwaliteit van de paden.

Dankzij dit pilootproject in de gemeente Hechtel-Eksel, kon er een efficiëntiewinst van 20% geboekt worden bij het onderhoud van de onverharde paden in het buitengebied.

Vanaf januari 2022 zal de opvolging van het project gebeuren onder regie van het Regionaal Landschap Lage Kempen. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met de gemeente Hechtel-Eksel ende partners. Op deze manier trachten we een correcte overdracht naar de gemeente te realiseren en de verderzetting van het project in de toekomst te kunnen verzekeren.

 

Meer info:

De resultaten en bevindingen van het project kan je hier bekijken.

Op stap met de Routechecker App

Ontdek de mooiste wandelroutes, ruiterroutes, mountainbikeroutes en veel meer in Hechtel-Eksel met de Routechecker-app. Trek je er op uit en kom je onderweg iets onregelmatigs tegen? Laat het ons weten via het meldsysteem. Op deze manier kunnen we samen de paden in topstaat onderhouden.

Downloads zijn beschikbaar in App Store (Apple) en Google Play (Androïd) onder de naam Routechecker.

 

Contactpersoon

Michiel Aerts
Blue Deal Coördinator


michiel.aerts@rllk.be
+32 11 78 52 59