Wat doen we

zonder hindernissen op pad


Projectperiode: september 2018 - augustus 2021

We merken dat er veel partners op het terrein werken uitvoeren, vaak los van elkaar. Hierdoor gebeurt het dat werken samenvallen, dubbel of niet gedaan worden. Om het onderhoud in het buitengebied beter te stroomlijnen is het dus van belang om dit op elkaar af te stemmen en tot een visieplan te komen dat op termijn tot een efficiëntere uitvoer van de onderhoudswerken zal leiden.

Verder komen meldingen via verschillende kanalen bij de gemeente binnen. Om dit probleem op te vangen is er een app ontwikkeld die de burger de kans geeft om via 1 meldpunt problemen in kaart te brengen. Waardoor ze ook sneller opgelost kunnen worden.

We proberen tot een totaalplan voor het beheer van de onverharde paden te komen met als doel minder klachten, een meer efficiënt beheer en een betere kwaliteit van de paden.

Pilootproject Hechtel-Eksel

Dankzij dit pilootproject in de gemeente Hechtel-Eksel, kon er een duidelijke efficiëntiewinst geboekt worden bij het onderhoud van de onverharde paden in het buitengebied. De resultaten die we in het project boekten, kan je bekijken in onderstaand filmpje.

 

Eindseminarie op dinsdag 9 november 2021

 

Tijdens het eindseminarie werden de resultaten van het project online voorgesteld.

Download de presentatie van het eindseminarie hier :

Op stap met de Routechecker App

Ontdek de mooiste wandelroutes, ruiterroutes, mountainbikeroutes en veel meer in Hechtel-Eksel met de Routechecker-app. Trek je er op uit en kom je onderweg iets onregelmatigs tegen? Laat het ons weten via het meldsysteem. Op deze manier kunnen we samen de paden in topstaat onderhouden.

Downloads zijn beschikbaar in App Store (Apple) en Google Play (Androïd) onder de naam Routechecker.

 

Contactpersoon

Michiel Aerts
Coördinatie Limburgse landschapsteams


michiel.aerts@rllk.be
+32 11 78 52 59