Workshops Heggen Leggen

Wil je hagen leren leggen? Schrijf je dan in voor onze workshops van 9u tot
16u
op:

• 22 januari 2022 in Pelt door Lex Roeleveld, Bureau Heggen
• 5 februari 2022 in Bocholt door Valentijn De Cock, Inverde
• 19 februari 2022 in Hamont-Achel door door Jeroen Rappé van Tree-Hive en Kevin Lambeets van Zeis en Bijl.

Een workshopdag duurt steeds van 9u tot 16u en begint met een theoriegedeelte, waarna jullie in groepjes van 2 of 3 personen zelf aan de slag gaan onder begeleiding van de lesgever. Er is geen voorkennis vereist en het is bedoeling dat iedereen na het volgen van een workshop zelf in staat is om een haag te gaan leggen.

RLLK werkt hiervoor samen met 3 experts in het heggen leggen. De focus van de cursusdag zal op het praktijkgedeelte liggen. Wij zorgen voor een locatie met een geschikte haag, de cursus, al het nodige werkgereedschap en een lekkere lunch (onkosten catering 20 euro). De deelnemers zorgen zelf voor stevige schoenen en kledij, werkhandschoenen en de motivatie om de techniek van het heggen leggen daarna in de regio te gaan toepassen.

Iedereen is welkom! We zijn vooral op zoek naar: 
 - landbouwers die willen leren heggen leggen om de techniek later mogelijk op/rond het eigen bedrijf te gaan toepassen.
 - leden van natuur- en erfgoedverenigingen die zich willen engageren het 'heggen leggen' terug in deze regio te introduceren en zo het streekkarater te herstellen.
 - enthousiaste vrijwilligers die als heggen leggers graag in de toekomst deel willen uitmaken van een team heggen leggers. De frequente van jouw inzet als toekomstig vrijwilliger bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Het aantal deelnemers is beperkt dus wees er snel bij.

Inschrijven kan via dit formulier .