Nieuws

Limburgse wandelgids 2021
01/06/2021

Wandelen is het voorbije jaar uitgegroeid tot onze nationale sport bij uitstek. In coronajaar 2020 stapten 3,2 miljoen mensen over de Limburgse wandelpaden, maar liefst een miljoen meer dan het jaar voordien.

“Om al die enthousiaste wandelaars op weg te helpen, hebben we samen met het provinciebestuur en de drie Regionale Landschappen de Limburgse Wandelchallenge opgezet”, zegt Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. “Sinds februari hebben elke week drie andere burgemeesters een wandeling in hun gemeente voorgesteld in ons weekendmagazine Goesting. De voorbije weken zijn zo de 42 Limburgse gemeenten aan bod gekomen.”

De burgemeesters kozen voor wandeltochten die typisch zijn voor hun gemeente, maar ze wijken ook van de platgetreden paden af om onbekende pareltjes op te zoeken. In elke gemeente ligt een nieuwe verrassing te wachten.

Bekijk nu de gratis gids met de de mooiste wandelingen in de 42 Limburgse gemeentes.

Deelnemen aan de Limburgse wandelchallenge kan nog tot eind juni.  Wie twaalf wandelingen doet en een fotootje stuurt via de HBVL app, krijgt een leuke prijs!

Onder de deelnemers worden ook drie arrangementen verloot met overnachting in een mooie B&B.

Meer info: https://www.hbvl.be/challenge 
Download de gids hier .