Beleefweek Limburg: Bosbaden voor rolstoelgebruikers

Het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking heeft op je lichaam en stress reduceert. In Japan hebben ze hier een speciale benaming voor: shinrin-yoku, ofwel: bosbaden. Ook in onze bossen kan je bosbaden! Bosland is met zijn uitgestrekte bossen een ideale plek om kennis te maken met deze Japanse praktijk die ook bij ons aan populariteit wint en die je de natuur op een hele andere manier laat beleven.

Tijdens de workshop trekken we met een kleine groep via het rolstoelpad van Kattenbos in Lommel  door de natuur. Alles gebeurt traag en in stilte waarbij Hanne Mengels van Regionaal Landschap Lage Kempen je via belevingsoefeningen inspireert om volledig te ontspannen en de zintuigen open te zetten zodat je dichter bij de natuur en jezelf komt. We passen ons tempo aan het tempo van de natuur aan en maken contact met de bomen, de aarde en alles wat leeft.

Uit ons hoofd, in ons lijf. De belevingsoefeningen zijn aangepast op maat van de groep.

Het pad is volledig rolstoeltoegankelijk en er is een voor rolstoelgebruikers toegankelijk toilet voorzien.

Geef tijdens de inschrijving aan of je alleen of met begeleiding komt. Specifieke noden kan je ook doorgeven. Er is een rolstoeltoilet voorzien.

Dit bosbad wordt aangeboden specifiek voor rolstoelgebruikers. Begeleiders zijn uiteraard welkom.

Maximum aantal deelnemers inclusief begeleiders: 10

Inschrijven verplicht via hanne.mengels(at)RLLK.be  

Beleefweek Limburg

Tijdens de Beleefweek Limburg van 26 september tot en met 3 oktober  kun jij het bijzondere Limburgse Landschap beleven. Dit jaar kan dat voor het eerst in beide Limburgse provincies, in Nederland én België. Het thema van 2021 is: "Gezonde landschappen, gezonde Limburgers". Kom ook langs en proef de streekproducten, verwonder je over de vergezichten en geniet van sport en spel. Momenten om mooie nieuwe herinneringen te laten ontstaan. Diverse partners in Nederlands en Belgisch Limburg organiseren tijdens de Beleefweek dagelijks vele activiteiten in en rondom de prachtige natuur in Limburg. Voor ieder wat wils!