Nieuws

Wandeldriedaagse De Wijers een succes
28/09/2020

We verwelkomden afgelopen weekend 600 wandelaars in De Wijers. De deelnemers leerden het land van 1001 vijvers beter kennen. Voor sommigen was het een eerste bezoek, anderen ontdekten nieuwe plekjes in De Wijers dankzij de prachtig uitgekiende wandelroutes!

Een gevarieerd landschap van vijvers, heide, zandduin, hooilanden en enkele culturele pareltjes stonden op het programma. Wie vooraf een verwenarrangement boekte, werd in de watten gelegd met een heerlijke biologische lunch en kreeg leuke extra's zoals een kruidenzakje voor een voetenbad, een boc 'n roll en een lekkere snack.

Een hele organisatie voor ons regionaal landschap maar de vele gelukkige gezichten aan de eindmeet, maakte het alles meer dan waard! We merkten de goesting om de streek te leren. Veel mensen hebben het wandelen in eigen streek ontdekt dit jaar door de corona-epidemie.

We geven de fakkel door aan de collega's van Regionaal Landschap Kempen en Maasland die volgend jaar een meerdaags wandelevent inrichten in het Nationaal Park. Stuur hen een mailtje als je interesse hebt om mee te doen.

Een fotoverslag van de Wandeldriedaagse vind je hier .

Een recensie van één van de deelnemers lees je hier.