Nieuws

Kids brainstormen over belevingszone
26/06/2024

 

Met het platteland+-project ‘Wandelen door de duinen’ wordt de belevingswaarde van het wild- en wandelpark Molenheide vergroot. Vlakbij de boskantine worden in de nabije toekomst heuse speelduinen aangelegd met speelse elementen. Vooraan bij de boskantine wordt er een zone voor de allerkleinsten (3-6 jaar) ontwikkeld en een avontuurlijker gedeelte erachter voor de grotere kinderen (6-12 jaar).

Om te onderzoeken waarvoor het hart van de kinderen sneller gaat kloppen, organiseerde Regionale Landschappen Lage Kempen op woensdag 26 en donderdag 27 juni een participatiemoment voor de kinderen van De Biekorf, de Vrije Basisschool Don Bosco Helchteren.

Leuke ideeën komen tot leven

De kinderen mochten vrij spelen in de duinen voordat ze in groepjes gingen brainstormen over mogelijke spelvormen en speeltuigen. Dankzij de input van deze enthousiaste participanten kunnen de ontwerpers een boeiende belevingszone creëren die de kinderen ook echt aanspreekt. Tegen de zomer van 2025 zijn de speelduinen ingericht en klaar om in gebruik genomen te worden.