Nieuws

Limburg zaait van start!
18/01/2021

Jaarlijks organiseren de 3 Limburgse regionale landschappen een samenaankoop voor zaadgoed voor bloemenrijke akkers en weilanden

VOOR WIE?
Wildbeheereenheden, natuurverenigingen, imkerbonden, scholen, gemeentebesturen, landbouwers, … Bezit je of bewerk je gronden in Limburg? Dan kan je via het Regionaal Landschap in jouw buurt zaadgoed bestellen voor bloemrijke akkers en weiden. Dat is mooi voor het oog en goed voor onze inheemse fauna en flora. Door deze samenaankoop kunnen we een prima prijs/kwaliteit voorleggen. Het bestelde zaadgoed kan je afhalen bij jouw Regionaal Landschap.

Let op! De minimale te bestellen hoeveelheid per mengsel is 1 kg. Voor mengsel 4 "het Bijen-en vlinderbuffet" is dat 0,5 kg.

Waarom?
Kleine en grote dieren zijn altijd op zoek naar voedsel en schuilplaatsen, maar die zijn steeds moeilijker te vinden. Het aanbod aan stuifmeel en nectar is te klein en niet gevarieerd. In de winter vinden akkervogels en wildsoorten weinig voedsel en in de zomer is het insectenaanbod voor de akkervogels beperkt. Daarom besloten de drie Regionale Landschappen in Limburg zaadmengsels samen te stellen en te verspreiden zodat deze dieren meer kansen krijgen om te overleven.

Bestellen kan vanaf nu tot en met 28 februari!
Meer info en bestellen: www.limburgzaait.be