Nieuws

lancering doeboek De Wijers in vogelvlucht
26/06/2020

Hoofdpersonage van het doeboek is Robbie Roerdomp. De roerdomp is één van de typische bewoners van De Wijers, waar het landschap gedomineerd wordt door honderden vijvers. Robbie neemt kinderen van 6 tot 12 jaar in het doeboek ‘De Wijers in vogelvlucht’ mee naar de mooiste plekjes in dit land van 1001 vijvers.
Het vrolijk geïllustreerde doeboek – met tekeningen van lokale illustrator Tinne Luyten – staat boordevol speelse doetips ter plaatse, uitdagende spelletjes, spannende tests en leuke weetjes. Een must voor een geslaagde staycation in De Wijers. Kinderen kunnen bijvoorbeeld testen welk Wijers-dier ze zijn, Wijers-memory of kruidenbingo spelen en ze komen eindelijk te weten waarom vogelpoep wit is.

Bezoekersgids voor de ouders

Voor de ouders zit er een handige bezoekersgids en ontdekkingskaart van de streek in het boekje met een overzicht van de gezelligste picknickplekjes, de absolute must-see’s van De Wijers en een duidelijk overzicht van wat er allemaal te doen is in dit vijvergebied.

Spaaractie

Robbie nodigt jong en oud uit om de verschillende onthaalpunten en andere leuke plekjes te gaan ontdekken, zodat ze zich geen moment zullen vervelen. Op elk onthaalpunt vinden de kinderen een sticker van Robbie Roerdomp met wat hij in zijn koffer moet steken voor zijn reis door De Wijers. Wie minstens vier spulletjes in zijn koffer steekt, krijgt in ruil een unieke Wijers-Boc’n Roll - een gepimpte en herbruikbare en afwasbare foodwrap t.w.v. € 9,95 - in één van de toeristische diensten van De Wijers.

De Wijers in vogelvlucht’ is vanaf 26 juni voor slechts € 3,95 te koop op www.dewijers.be  of bij de toeristische diensten van De Wijers.