Wat doen we

Communicatie De Wijers


Projectperiode: sinds 2016

In het hart van Limburg, verspreid over 7 gemeenten (Hasselt, Genk, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen), ligt het land van 1001 vijvers: De Wijers. De grote en kleine waterplassen met honderden watervogels zijn een paradijs voor de echte natuurliefhebber en zorgen voor een adembenemend decor voor de wandelaar en fietser. Maar ook de cultuurhistorische parken en de grote toeristische trekpleisters bruisen hier van het leven.
Het is die combinatie van natuur, toerisme en cultuur die De Wijers zo uniek maakt.
De Wijers wordt de komende jaren verder uitgebouwd als landschapspark. De streek wordt een toeristische aantrekkingspool waar zowel bewoners als bezoekers de streek waarderen en er zorg voor dragen.

De algemene coördinatie van het project De Wijers gebeurt door de provincie Limburg, die – samen met de 19 partners – De Wijers verder zal uitbouwen en ontwikkelen.

De komende jaren wordt er vanuit de Vlaamse Landmaatschappij sterk geïnvesteerd in de streek- en terreinontwikkeling van de verschillende onthaalpunten. De Wijers zal dan ook steeds meer toeristisch op de kaart gezet kunnen worden. Communicatie is hierbij onontbeerlijk.

RLLK coördineert de communicatiewerkgroep De Wijers waarin alle betrokken partners vertegenwoordigd zijn. Vanuit deze werkgroep wordt een communicatieplan opgemaakt om De Wijers op de kaart te zetten.
Daarnaast biedt RLLK ondersteuning en advies op maat aan de gemeenten in functie van een goede profilering, positionering en vermarkting van de onthaalpunten van de gemeente in De Wijers. Ook geeft RLLK advies en ondersteuning naar educatie en recreatie.

Concrete acties die we binnen de werkgroep uitwerken zijn bijvoorbeeld de tweejaarlijkse organisatie van de Dag van De Wijers, ontwikkeling van fiets- en wandelkaarten, doeboekjes, spotterskaarten, gidsenwerking De Wijers, tipgeversdag De Wijers…

Meer info: www.dewijers.be


Contactpersoon

An Bloemen
Communicatie De Wijers


an.bloemen@rllk.be
+32 11 78 52 59