Wat doen we

Wandelen door de duinen


Projectperiode: juni 2022-juni 2024

Het Regionaal Landschap Lage Kempen werkt, samen met de gemeente Houthalen-Helchteren, een belevingsproject uit in het Wild- en Wandelpark Molenheide.

In de omgeving van de boskantine worden nieuwe speelduinen aangelegd. Deze speelduinen worden mee geïntegreerd binnen het wandelgebeuren in het park. Het duinenbelevingsverhaal wil de bezoeker bewust maken van het ecologisch belang van deze landschapsstructuur voor fauna en flora zoals heivlinder, gladde slang, zandbijen... Hiervoor wordt dan ook een educatieve brochure ontwikkeld. De dierenverblijven in het park, inclusief een imkerhal worden vernieuwd en educatief ingericht. Verder wordt er ingezet op de promotie van streekeigen producten zoals Molenheidehoning, Ter Dolenbier, ….

Dit alles zal gerealiseerd worden in samenspraak met alle partners en gebruikers van het gebied.

Door dit belevingsproject zal het park zijn positie als schakel tussen Bosland en De Wijers versterken.

Om dit te realiseren wordt er 251.150 € voorzien met cofinanciering van 163.247,50 € waarvan de provincie Limburg en Vlaanderen elk 81.623,75 euro bijdragen in het kader van een Platteland Plus project en de gemeente Houthalen-Helchteren 87.902,50 euro bijdraagt.

Partners:


    

Contactpersoon

Joke Roebben
Natuurherstel


joke.roebben@rllk.be
+32 11 78 52 59