Wat doen we

Landschapssterren


Projectperiode: augustus 2007-september 2008

Aan de hand van een publieke oproep gingen we op zoek naar de mooiste plekjes in de Lage Kempen. Het RLLK selecteerde uit 140 inzendingen de 20 mooiste plekjes en stelde een multidisciplinaire jury samen om deze 20 plekjes te beoordelen. Deze jury bezocht de locaties en quoteerde hen aan de hand van 8 criteria (zicht, stilte, geur, bijzonderheid, cultuurhistorische waarde, schoonheid, X-factor en natuurlijkheid). Na de beoordeling van de jury werden de sterrenplekjes ingedeeld: 3-sterrenplekjes zijn plekjes die je minstens ééns in je leven gezien moet hebben, 2-sterrenplekjes zijn de moeite van een omweg waard en 1-sterrenplekjes zijn erg mooie plekjes.

Nadat de 20 sterrenplekjes bekend waren, werden ze op het terrein ingericht met een zitbank of totempaal, met hierop uitleg over het sterrenplekje, het aantal sterren dat het heeft en gedichten van amateur/kinder/professionele dichters.
Ontdek de sterrenplekjes in deze brochure.

Doel van het project was om het waardevolle landschap van de Lage Kempen bij het grote publiek bekend te maken en mensen bewust te maken van de eigenheid van hun streek.


Met financiële steun van:


    

Contactpersoon

An Bloemen
Communicatie De Wijers


an.bloemen@rllk.be
+32 11 78 52 59