Wat doen we

Parken met smaak

Ontdek, pluk, proef en geniet! Wat is er leuker en lekkerder dan plukken en eten uit de natuur? Op Domein Bovy in Heusden-Zolder en Domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren ontwikkelde Regionaal Landschap Lage Kempen samen met de gemeentebesturen een wildplukbelevingspad .

Langs de route kan je naar hartenlust plukken en proeven van heel wat lekkers uit de natuur. We willen de bezoekers kennis laten maken met eetbare natuur en wilde eetbare planten. Een nieuwe vorm van natuurbeleving, bewustmaking van gezonde voeding, herintroductie van oude gebruiken en het gebruik van kruiden in de voeding en de huisapotheek.

Het hoofdthema is ‘eetbare bomen en struiken’. Een bewegwijzerde route van ongeveer 2 km leidt je langs eetbare boom- en struiksoorten. Met de hulp van informatieve bordjes kom je te weten welke plantendelen eetbaar zijn en makkelijke receptjes geven je inspiratie om thuis aan de slag te gaan met wilde ingrediënten.

Met de wildpluk-ontdekkingskaarten kan je op op pad  om kruiden te zoeken, te vinden, te plukken en te bereiden. De kaarten zijn via de toeristische diensten verkrijgbaar en  online te raadplegen.

 

 

 

OPENING WILDPLUKPAD OP ZONDAG 16 juni in Domein Kelchterhoef

Op zondag 16 juni 2024 opent een tweede wildplukpad in domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren. 

 

Alle info: www.parkenmetsmaak.be

Partners:


    

Contactpersoon

Ilse Plessers
Beleving, educatie, planten en zaadgoed


ilse.plessers@rllk.be
+32 11 78 52 59