Wat doen we

Parken met smaak

Ontdek, pluk, proef en geniet! Wat is er leuker en lekkerder dan plukken en eten uit de natuur? Op Domein Bovy in Heusden-Zolder heeft het Regionaal Landschap Lage Kempen samen met de gemeente Heusden-Zolder een wildplukbelevingspad uitgewerkt.

Langs de route kan je naar hartenlust plukken en proeven van heel wat lekkers uit de natuur. We willen de bezoekers kennis laten maken met eetbare natuur en wilde eetbare planten. Een nieuwe vorm van natuurbeleving, bewustmaking van gezonde voeding, herintroductie van oude gebruiken en het gebruik van kruiden in de voeding en de huisapotheek.

Het hoofdthema is ‘eetbare bomen en struiken’. Een bewegwijzerde route van ongeveer 2 km leidt je langs een vijftiental eetbare boom- en struiksoorten. Met de hulp van informatieve bordjes kom je te weten welke plantendelen eetbaar zijn en makkelijke receptjes geven je inspiratie om thuis aan de slag te gaan met wilde ingrediënten.

Daarnaast zijn er 2 sneukelzones: het evenementenplein wordt omgedoopt tot een ‘eetbaar gazon’ en rondom de dierenverblijven vind je een snoepgaard met allerhande lekker fruit, noten en bessen.

Opening wildplukpad op zondag 11 juni

Kom op zondag 11 juni naar domein Bovy en ontdek het gloednieuwe wildplukbelevingspad dat officieel geopend wordt. Er zijn die dag allerlei leuke activiteiten. Meer info vind je hier .

Met de wildpluk-ontdekkingskaart kan je op op pad  om kruiden te zoeken, te vinden, te plukken en te bereiden. De kaart is vanaf 11 juni verkrijgbaar en hier online te raadplegen.

Het wildplukbelevingspad is een nieuwe toeristische troef binnen De Wijers, waar domein Bovy als toegangspoort deel van uitmaakt.
Het Regionaal Landschap plant ook nog andere wildplukpaden in de Lage Kempen, en werkt hiervoor samen met onder meer de gemeente Houthalen-Helchteren en Beringen.

 

Alle info: www.parkenmetsmaak.be

Partners:


    

Contactpersoon

Ilse Plessers
Beleving, educatie, planten en zaadgoed


ilse.plessers@rllk.be
+32 11 78 52 59