Regionaal Landschap
Lage Kempen

natuur | mensen | cultuur

Beleving

Beleving

De Lage Kempen is een streek met ruimte voor mens en natuur. RLLK neemt initiatieven om samen met alle partners het landschap beleefbaar te maken voor alle leeftijden. De natuur mogen beleven, zorgt ervoor dat je ze leert waarderen. De wandelpaden efficiënt onderhouden is hierin één van onze kerntaken.

Meer info
Erfgoed

Erfgoed

RLLK heeft een lange traditie van landschapszorg. We herstellen het historische landschap en plaatsen vergeten gebruiken weer in de kijker. Sinds 2018 ondersteunen we via onze Intergemeentelijk Onroerend Erfgoeddienst (IOED) 9 gemeenten in hun onroerend erfgoedbeleid.

Meer info
Landschapszorg

Landschapszorg

Om het typische, Kempense karakter van de streek te behouden en haar troeven maximaal uit te spelen, zet RLLK volop in op het verhogen van de kwaliteit van de duinen, houtkanten, vijvers, heide en bossen. Al deze landschapselementen dragen samen met de cultuurhistorische parels, bij tot onze streekidentiteit.

Meer info
Natuurherstel

Natuurherstel

De Lage Kempen bevat het grootste aandeel Europees belangrijke natuur in Vlaanderen. Het geeft ons een grote verantwoordelijkheid om samen met particulieren, bedrijven en gemeenten deze natuur te herstellen en te beheren. RLLK adviseert, zoekt subsidies en coördineert natuurherstelwerken.

Meer info

Publicaties

 • Jaarverslag 2023

  Jaarverslag 2023

  Bekijk ons jaarverslag 2023 hier!

  Bekijk de folder

 • Heggen Leggen een praktische gids

  Heggen Leggen een praktische gids

  Praktische toelichting van verschillende methodes om heggen te leggen.

  Bekijk de folder

 • Loket Onderhoud Buitengebied

  Loket Onderhoud Buitengebied

  Via het Loket Onderhoud Buitengebied of kortweg LOB ondersteunen de Regionale Landschappen gemeentebesturen bij het onderhoud van het buitengebied. Lees meer over ons aanbod hier!

  Bekijk de folder

Naar publicaties

Agenda

Naar agenda