20 jaar RLLK

Eindeloos wandelen

 Gemeente  alle gemeenten
Thema  Beleving
Jaartal  sinds 2006

We investeerden sterk in onze wandelpaden en dat blijven we doen, door nieuwe wandelroutes, knooppunten en beleving te creëren en te onderhouden. Op die manier zorgen we dat het recreatief wandelen in de Lage Kempen als drager kan worden gebruikt voor toerisme en ontspanning in de regio, zowel voor bezoekers als voor lokale inwoners.

Het eerste wandelgebied in De Lage Kempen werd in 2006 geopend in Zelem. In de loop der jaren optimaliseerden en creëerden we wandelpaden, zochten we de 20 mooiste sterrenplekjes uit, werden verschillende nieuwe wandellussen gecreëerd, openden we het allereerste wandelknooppuntennetwerk in Limburg in Bosland, ontwikkelden we een langeafstandswandeling in De Wijers, startten we, samen met de andere 2 Limburgse Regionaal Landschappen, Wandelen in Limburg , lanceerden we samen met partners de Routechecker -app waar je o.a. paden in slechte staat kunt melden…

Met meer dan 900 km aan wandelpaden, 150 actieve wandelmeters & -peters, 29 wandelgebieden in 5 regio’s, 6000 palen en 95 startborden zijn we nog lang niet uitgewandeld. We investeren komende jaren nog fors in nieuwe wandelinfrastructuur, beleving en onderhoud. Zo zijn we volop bezig met de uitwerking van een wandelknooppuntennetwerk in De Wijers en kan je in de Parken met Smaak gaan wildplukken!